2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Hk. | Meslek Yüksekokulu | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Hk.

Değerli öğrencilerimiz,

2021-2022 akademik yılı yaz okulu başvuruları ve kayıt işlemleri 29 Haziran (saat 13:00 itibariyle) – 2 Temmuz 2022 tarihleri arasında online olarak https://obs.hku.edu.tr/oibs/ogrenci üzerinden yapılacaktır. Kesin kayıt olabilmeniz için mali kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.

• Yaz okulu ders seçme işlemleri güz – bahar dönemimde yapılan ders seçme işlemi ile aynı ekranda yapılmaktadır.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacak olan yaz okulu ders seçme işlemi sistem üzerinde tamamlandıktan sonra yatırılan ücretlerin mali onayı 24 saat içerisinde sisteme yansıyacaktır.
  • Ödemeler sanal pos, kredi kartı  ve  EFT/Havale ile yapılabilmektedir.
Ödemelerini Havale veya EFT yöntemleri ile yapacak öğrencilerimiz ödemelerini aşağıda bilgileri yer alan hesaba yapabilirler.
ÖDEME BİLGİLERİ
Banka Adı: Denizbank
Alıcı Ünvanı: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Hesap No: 4030-5458476 Gaziantep Ticari Merkez Şubesi
IBAN No: TR100013400000545847600001
Açıklama Kısmına: Öğrencinin Adı/Soyadı – T.C. Kimlik Numarası yazılması zorunludur.

Yaz Okulunda ders alan öğrenciler “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönergesi” ile “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” hükümlerine tabidir.

Yaz okulu ile ilgili Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönergesi için tıklayınız.

Üniversitemiz dışından kayıt olacak öğrencilerin kayıt işlemleri için aşağıdaki işlemleri yapmaları gerekmektedir;

• Başka bir Yükseköğretim Kurumu öğrencisi olup, Üniversitemiz yaz döneminden ders almak isteyen öğrenciler, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine giriş yaparak kullanıcı oluşturmaları gerekmektedir.
OBS’de kullanıcı oluşturmak için lütfen tıklayınız.

NOT: Başvuruyu Düzenle seçildikten sonra çıkan alanda sol tarafta bulunan alanlar sırası ile doldurulmalı (Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Üniversite Bilgileri ile Başvuru bilgileri) ve “Bu formda girdiğim bilgilerin doğru olduğunu kabul ve taahhüt ediyorum” kutucuğu işaretlenerek kaydedilmelidir.

• Başvurunuz onaylandığında Öğrenci Bilgi Sistemine aktarımınız yapılacaktır.
  • Kullanıcı adı: Öğrenci Numaranız, Şifre: TC Kimlik Numaranızın İlk 5 (Beş) hanesi yazılarak https://obs.hku.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden sisteme giriş yapabilirsiniz.
Öğrenci Numaranızı Öğrenmek İçin lütfen tıklayınız.
  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri veya üniversitemiz dışından kayıt olacak öğrenciler https://obs.hku.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden giriş yaptıktan sonra Kullanıcı Adı ve Şifre ile birlikte Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders seçimini yapacaklardır.

2021-2022 Yaz Döneminde Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde aşağıda bilgileri yer alan derslerin açılması planlanmaktadır.
DYZ105 – Hasta Bakım İlkeleri
ANS218 – EKG Yönetimi
İAY106 – Acil Hasta Bakımı-II
İAY213 – Mesleki Uygulama-I
***Yaz okulu kapsamında açılması planlanan derslere yeterli sayıda başvuru olmadığından yaz okulu açılmamaktadır.