HASAN KALYONCU
ÜNİVERSİTESİ

Meslek Yüksek Okulu

İLK VE ACİL YARDIM(PARAMEDİK) PROGRAMI  YAZ STAJINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR VE ÖNEMLİ

İLK VE ACİL YARDIM(PARAMEDİK) PROGRAMI YAZ STAJINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR VE ÖNEMLİ

Yayın Tarihi: 30.05.2016

LinkedIn'de Paylaş
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU
İLK VE ACİL YARDIM(PARAMEDİK) PROGRAMI
1.    SINIF YAZ STAJINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR VE ÖNEMLİ NOTLAR

Yaz Stajı: 13 Haziran- 1 Temmuz ve 11 Temmuz- 29 Temmuz 2016 tarihleri arasında
08:00-17:00 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Günlük 8 saatten 6 hafta 30 iş günü (240 saat) yaz stajı yapılacaktır.
  • Yaz stajı sonunda yazılı bir sınav ve sözlü yapılacaktır.
  • Üç haftalık bölümlerin her biri için bir vaka formu olmak üzere toplam iki vaka formu staj sonunda danışmana teslim edilecektir.

İlkyardım ve Acil Bakım Programı (Paramedik) Yaz stajı Davam Bilgileri:
  • Yaz stajında devamsızlık hakkı yoktur.
“MYO staj yönergesi MADDE 10. Stajlara devam zorunludur. Yaz stajı 30 işgünüdür (240 saat). Staj dönemi boyunca staj süresinin %10'u oranında devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum Program Başkanına bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz.”

Yaz stajında kıyafet kuralları
  • Öğrenciler uygulamalarda okulun belirlediği kıyafetleri giymelidir. Bu kıyafet, lacivert pantolon,  okulun baskılı tişörtü,  kapalı ayakkabı şeklindedir ( spor ayakkabı olabilir, koyu renk olması tercih edilmelidir. Stajlarda terlik ve sandalet giyilmemelidir).
  • KİMLİK TAKILMALIDIR.
  • Öğrencilerde; steteskop, kalem ışık kaynağı, kalem ve not defteri olmalıdır.

NOT: Eğer staj hocası servise geldiğinde öğrencinin nereye gittiğinden kimsenin haberi yok ise, öğrenci yok yazılır.

Kliniklerde ve 112 Ambulanslarında çalışan sağlık ekibinin yerine getirmesi gereken sorumluluklarının olması ve zamanlarının kısıtlı olması sebebiyle, öğrencilerin profesyonel ekibin bilgi ve tecrübelerinden en üst düzeyde yararlanabilmesi, yine öğrencinin kendi gayretine ve iyi iletişimine bağlıdır. Gelecekte böyle bir ekipte yer alınacağının bilincinde olarak, öğrencilerin tutum ve davranışlarının en iyi düzeyde olması stajın verimli olmasını da sağlayacaktır.

Öğrencilerimize Yaz Stajlarında Başarılar Dileriz.